Revisorer flygter fra offentlig kontrol

MedlemsnyhedBerlingske, 21. juni 2013

FSR i medierne

Hver femte revisor melder sig ud af revisorregisteret, inden Revisortilsynet kommer på kontrolbesøg. Hos revisorernes brancheforening kender man ikke den præcise begrundelse for udmeldingerne, men mener det kun er rimeligt, der stilles krav til kvaliteten. Det skriver Berlingske.

Alle revisorer skal have mindst ét besøg hvert sjette år af Revisortilsynet, men da besøget er anmeldt, har revisorerne mulighed for at undgå tilsynet ved at melde sig ud af revisorregisteret. Det vil cirka hver femte revisor benytte sig af i 2013, vurderer Erhvervsstyrelsen.

»Der er ingen tvivl om, at hvis man skal leve op til de kvalitetskrav, der stilles til revisorer i dag, så er det en ganske omfattende opgave at løfte for et lille revisionsfirma. Men det er ikke det samme som at sige, at der ikke skal stilles krav til kvaliteten. Revisorerne skal leve op til et højt kvalitetsniveau, og det er kun rimeligt, at der stilles krav til kvaliteten,« siger administrerende direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen til Berlingske.

Hun pointerer, at hun ikke kender den specifikke begrundelse for udmeldingerne.

»Der er formentlig også nogle ældre revisorer, som har ventet på, at den dag, de bliver trukket ud, vil de stoppe. Det er i hvert fald dét, jeg får fortalt,« siger Charlotte Jepsen.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147