Revisorer uddeler flere røde kort

MedlemsnyhedBørsen.dk, 2. juli 2013

FSR i medierne

Revisorerne har hejst advarselsflaget over for mange danske virksomheder. Det viser en ny undersøgelse foretaget af FSR – danske revisorer, skriver Børsen.dk.

Næsten hver femte adspurgte revisor har taget flere eller mange flere forbehold i revisionspåtegningen i virksomhedernes årsregnskaber for 2012 sammenlignet med 2011. Mere end en tredjedel har givet flere supplerende oplysninger sammenlignet med sidste år. Den største årsag hertil er usikkerhed om virksomhedernes fortsatte drift – going concern.

"En supplerende oplysning er ikke en dødsdom, men et tegn på, at vi her har en virksomhed, hvor der er betydelig usikkerhed omkring driften, og hvor ledelsen skal holde tungen lige i munden for at sikre virksomhedens overlevelse," siger Lars Kiertzner, chefkonsulent hos FSR – danske revisorer.
"Men når revisor tager forbehold for, om driften kan fortsætte endnu et år, kan det derimod være tæt på et direkte rødt kort."

Den seneste tids tegn på, at det så småt er begyndt at gå fremad for virksomhederne, står derfor i kontrast til undersøgelsens resultater.

"På baggrund af forårsfornemmelserne de seneste måneder overrasker det, at der alligevel er så mange revisorer, som har været nødt til at tage forbehold for fortsat drift i 2012-årsregskaberne. Det kan tolkes som et tegn på, at vi endnu ikke har set alle eftervirkningerne af krisen," siger Lars Kiertzner.


Også i: Epn.dk (Erhverv På Nettet), DR P1 Morgen 06.09 og 08.09, Ritzaus Bureau, TV2Bornholm.dk, TV2Nord.dk, Lorry.dk (TV2 Lorry), TV2Fyn.dk, TVSyd.dk, Sn.dk (Sjællands Nyheder), Information.dk, Politiken.dk, Politiken, Licitationen – Byggeriets Dagblad, AOH.dk (Alt om Herning), Finanswatch.dk

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147