Revisorer vil have loft over erstatninger

MedlemsnyhedJyllands-Posten, 2. juli 2013

FSR i medierne

Revisionsbranchen appellerer til politikerne om at indføre et loft over, hvor store erstatninger revisionshuse kan pålægges. Det sker efter Ernst & Young og PwC er blevet idømt en erstatning på 177 mio. kr. i sagen om Memory Card Technology, skriver Jyllands-Posten.

Branchen mener ikke, at risiciene længere står mål med revisorernes arbejde og henviser til, at et sådan loft allerede findes i andre lande.

»Tiden er kommet til at begrænse revisorers erstatningsansvar. Der skal ikke herske tvivl om, at hvis revisor har lavet et dårligt stykke arbejde, skal han stå til ansvar og betale, men der mangler proportionalitet, når en revisor kommer til at betale hele erstatningen, selv om det er klokkeklart, at direktøren er den ultimative skurk,« siger Charlotte Jepsen, administrerende direktør i brancheforeningen FSR – danske revisorer.

Selvom regningerne i første omgang lander hos forsikringsselskaberne, vil de øgede skadesudbetalinger medføre højere forsikringspræmier, og det kan i yderste konsekvens betyde, at revisorerne kan havne i en situation, hvor de ikke kan blive forsikret, advarer branchen.


Også bragt af: Ritzaus Bureau, Epn.dk (Erhverv På Nettet), Berlingske Nyhedsbureau

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147