Revisorers skattesager under lup

PresseklipPolitiken, 30. oktober 2013

FSR i medierne

Myndigheder mistænker revisorer for at overse underretningspligten i hvidvaskreglerne i forbindelse med den nu ophævede amnestiordning for skattesvig. Det skriver Politiken.

Revisorer og andre rådgivere har efter Bagmandspolitiets vurdering pligt til at indberette oplysninger om personer, der har valgt ikke at benytte ordningen om den danske skatteamnesti til trods for at have fået rådgivning herom.

Bagmandspolitiet har ikke fået nogen indberetninger fra revisorerne, og derfor mistænker de revisorerne for at have tilsidesat meldepligten.

»Vi finder det stærkt utilfredsstillende, at myndighederne på denne måde hænger en branche ud uden at have andet end løse formodninger. Men hvis myndighederne har ret i, at hvidvaskreglerne også gælder revisorers rådgivning i forbindelse med skatteamnestier, så må vi erkende, at det er en dårlig idé at søge rådgivning hos revisorerne,« siger formand for FSR – danske revisorers skatteudvalg John Bygholm.

Han understreger dog, at underretningsreglerne ikke er nævnt i den danske amnestilov, og mener ikke, der er tale om bevidste fejl.

»Vi er meget overraskede over myndighedernes fortolkning af indberetningskravene, især fordi det ikke fremgår med ét ord af den lov, der ligger til grund for den danske amnesti. Så jeg synes ærligt talt, at myndighederne skylder os en undskyldning, og så må vi fremadrettet se at få styr på de her regler,« siger John Bygholm til Politiken.


Også bragt af: Epn.dk (Erhverv på Nettet), Berlingske Nyhedsbureau, B.dk, BT.dk, BornholmsTidende.dk, Jv.dk (JydskeVestkysten), Amtsavisen.dk (Randers Amtsavis), Stiften.dk (Århus Stiftstidende), Dagbladet-Holstebro-Struer.dk, Folkebladetlemvig.dk, Viborg-Folkeblad.dk, Business.dk

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147