Risiko for færre revisorer i landsdelen

PresseklipJydskeVestkysten, 6. december 2013

FSR i medierne

Med den nye SU-reform risikerer man, at der uddannes færre revisorer i Syd- og Sønderjylland, fordi reformen spænder ben for en ellers velfungerende kombination af teori og praksis. Det skriver administrerende direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen, i et debatindlæg i JydskeVestkysten.

Cand.merc.aud.-studerende skal have tre års praktisk erfaring for at blive godkendte statsautoriserede revisorer. Den får de studerende ofte ved at arbejde i et revisionsfirma sideløbende med studierne uden at få SU.

Men med SU-reformen er de revisorstuderende nødt til tage det obligatoriske, praktiske arbejde i forlængelse af kandidatuddannelsen i stedet for sideløb

”SU-reformen skal også få de studerende hurtigere igennem - men åbenbart ikke revisorstuderende. SU-reformen betyder nemlig, at de revisorstuderende bliver nødt til at tage det obligatoriske, praktiske arbejde i forlængelse af kandidatuddannelsen i stedet for sideløbende med uddannelsen.,” skriver Charlotte Jepsen i debatindlægget.

Hun henviser til, at man på Syddansk Universitet i Kolding forventer, at færre vil læse til revisor, hvis ikke problemet bliver løst.