Risikooplysninger i SMV hentes hos ledelsen

MedlemsnyhedØkonomisk Ugebrev, 1. september 2013

FSR i medierne

Det kniber med klarheden af risikooplysningerne hos de mindre og mellemstore børsnoterede virksomheder, som ofte beskrives med mangelfulde standardformuleringer og generaliseringer. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

I mange tilfælde er det derfor ikke muligt for analytikere og investorer at skaffe sig reelle oplysninger om selskabets forretningsmæssige risici i regnskabet. Det sker i stedet gennem dialog med blandt andet ledelsen.

Hos de store C20-virksomheder er tendensen dog en anden, og mange af de største børsnoterede virksomheder arbejder fokuseret mod at få bedre styr på de forretningsmæssige risici. Det afspejles i de seneste årsrapporter, vurderer Jan Peter Larsen, formand for FSR – danske revisorers Regnskabstekniske Udvalg.

"Jeg ser helt klart en positiv bevægelse på området, der nok kan være drevet af de største virksomheder. Men man skal jo starte et sted og de mindre virksomheder er oftest også mindre komplekse, hvorfor risikorapporteringen også vil være mere enkel. Men trods det øgede fokus er der også virksomheder, som kunne gøre mere," siger han.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147