SU-reform spænder ben

PresseklipNordjyske Stiftstidende, 1. november 2013

FSR i medierne

SU-reformen ender med at forsinke cand.merc.aud.-studerende, stik imod regeringens mål om at få de studerende hurtigere igennem uddannelsen. Der risikerer at give færre revisorer i Nordjylland, skriver administrerende direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen, i et debatindlæg i Nordjyske Stiftstidende.

Cand.merc.aud.-studerende skal i dag have tre års praktisk erfaring for at blive godkendte statsautoriserede revisorer. Men i stedet for at tage det obligatoriske, praktiske arbejde sideløbende med studiet, som de studerende har mulighed for nu, bliver de med den nye SU-reform nødt til tage det i forlængelse af kandidaten.

”SU-reformen er endt med at spænde ben for en velfungerende kombination af teori og praksis i uddannelsen af revisorer - hvilket vil ramme uddannelsen i Aalborg hårdt,” skriver Charlotte Jepsen i debatindlægget og pointerer, at det går direkte imod regeringens mål, da det kommer til at tage længere tid at blive godkendt revisor. 

”I Aalborg er forventningen, at færre vil læse til revisor, hvis ikke Folketinget får løst dette problem. Derved bliver der færre revisorer i Nordjylland, og revisoruddannelsen i Aalborg risikerer at lukke,” skriver Charlotte Jepsen.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147