Skatteminister: Danmark skal gå forrest i jagten på de glatte skatteål, der kryber i skjul

MedlemsnyhedPolitiken, 22. maj 2013

FSR i medierne

Skatteministeren opfordrer skattesnydere til at krybe ud af deres skattely og bruge regeringens ”rabatordning”, hvor man kan få strafnedsættelse ved at melde sig selv. Der bør dog være grænser for gavmildheden, mener formanden for skatteudvalget i FSR – danske revisorer. Det skriver Politiken.

Danske skattesnydere kan melde sig selv og få straffrihed indtil 1. juli 2013. Det håber skatteminister Holger K. Nielsen vil få de danske skatteborgere, der har sort samvittighed, ud af deres skjul.

Men formand for skatteudvalget i FSR – danske revisorer, John Bygholm, mener ikke, Skat skal være for gavmilde over for de danskere, der har gemt formuen i udlandet, idet der er tale om decideret skattesvindel.

»Jeg tror ikke på, at denne ordning bliver en pengemaskine for staten: Måske er skattekontrollen i forvejen så effektiv, at der ikke er så meget at komme efter. Det kan også være, at de fleste venter til sidste øjeblik med at melde sig. Og så kan det jo være, at de, der skulle stå frem, men ikke gør det, vurderer, at den rabat, de kan få, ikke er gunstig nok. Der rapporteres godt nok om en vis interesse for denne ordning, men jeg tror, det kniber gevaldigt med at trække disse danskere det sidste stykke hen til Skat«, siger John Bygholm til Politiken.