Studehandel i Kasi-sag

MedlemsnyhedJyllands-Posten, 28. marts 2013

FSR i medierne

Flere eksperter mener, at SKAT er gået over stregen i behandlingen af den omtalte skattesag mod Jesper ”Kasi” Nielsen. Det skriver Jyllands-Posten.

Mailkorrespondancen i sagen viser, at SKAT truede Kasi-Jespers familie med gedigne skattesmæk, hvis ikke den gik med på en studehandel og undlod at klage over skatteansættelsen af virksomheden og mindre personlige skatteændringer relateret til blandt andet frie biler og sommerhus.

Da familien ikke ville acceptere en medfølgende betalingsaftale, faldt aftalen til jorden, og herefter eksploderede SKATs krav. Det får blandt andet formanden for skatteudvalget i FSR – danske revisorer til at reagere.

"Det kan ikke være rigtigt, at SKAT kan optræde på den måde. Hvis der er noget at komme efter, så skal det jo rettes, og så er det ikke bare noget, man skal true med,« siger han til Jyllands-Posten og fortsætter:

"Det illustrerer, at SKAT har let spil, når det laver forhøjelser. Når de truer på den måde, så må det opfattes som et forsøg på at lukke sagen på noget, som SKAT selv finder tilfredsstillende. Men der vil jo være mange skatteydere, der vil lade sig true til at acceptere det - for alene de ressourcer, der er forbundet med at bekæmpe et krav, er jo meget betydelige."