Analyse: Ejerskifte er et godt alternativ til at starte nyt

PresseklipElectronicSupply.dk, 12. september 2014

FSR i medierne
Ejerskiftede virksomheder har tre gange bedre overlevelseschancer end nystartede virksomheder, viser en ny analyse fra Vækstfonden.

I de kommende år står rekordmange danske virksomheder over for et ejerskifte. At købe en etableret virksomhed kan være et godt alternativ til at starte op fra bunden.

Hos FSR - danske revisorer har man også fokus på ejerskifter. Revisor er ofte den første virksomhedsejerne spørger til råds om ejerskifte, da de har deres gang i over 180.000 virksomheder i forbindelse med revisionen af årsregnskaberne.

Det er et problem for samfundet, når sunde virksomheder må lukke, enten fordi det er svært at finde en køber, eller fordi ejerskiftet går skævt. Vækstpotentialet går til spilde, og arbejdspladser går tabt. Den største udfordring er, at virksomhedsejere kommer alt for sent i gang med at planlægge salget af deres virksomhed. Her har revisorerne en vigtig rolle i at rådgive ejerlederne til at komme i gang i god tid, og sørge for at trimme virksomheden, så den i princippet altid er salgsparat i tilfælde af, at den rette køber skulle komme forbi, siger erhvervspolitisk direktør hos FSR - danske revisorer, Tom Vile Jensen.