Bankerne er finansdirektørernes største frygt

PresseklipBerlingske Business, 22. januar 2013

FSR i medierne

De største risikofaktorer for mange danske virksomheder er et nej til et nyt lån i banken og en ny nedtur i den globale økonomi. Det viser en ny analyse foretaget af FSR – danske revisorer, skriver Berlingske.

Blandt de største danske virksomheder er det finansieringen og konjunkturerne, der er de største trusler lige nu og de næste tre år, viser analysen.

Det overrasker ikke administrerende direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen.

»Det er noget mere interessant, at det er de samme to forhold, som virksomhederne peger på som de største risici de næste tre år. Adgangen til likviditet og finansiering er altid helt central, men virksomhederne peger på risikoen for global recession som den næststørste risikofaktor på mellemlangt sigt. Det strider imod de meldinger, vi får om, at der er lysere tider på vej. Analysen peger på, at virksomhederne fortsat er usikre på udviklingen i konjunkturerne,« siger hun til Berlingske.

Analysen viser også, at næsten syv ud af ti virksomheder har en nedskrevet risikoplan, men at 58 procent ikke har nogen nødplan, hvis eurokrisen eskalerer. Det er paradoksalt, mener Charlotte Jepsen.

»Hvis vi løber ind i en decideret eurokrise, vil det påvirke både valuta og renter og dermed også prisen på virksomhedernes finansiering, og det er jo netop finansieringen, der bekymrer dem mest,« siger hun.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147