Ejere holder for længe på firmaet

PresseklipBerlingske, 17. marts 2014

FSR i medierne

En undersøgelse foretaget af FSR – danske revisorer viser, at sunde danske virksomheder i stigende grad må lukke, fordi ejerne ikke formår at finde nye kræfter til at tage over. Det skriver Berlingske.

Hver femte revisor har oplevet, at danske virksomhedsejere er ikke gode nok til at planlægge ejerskifte, og dette går ud over både virksomhederne og samfundet.

"Det kan ende med, at virksomheden lukker, hvis ejeren aldrig kommer i gang med at forberede virksomheden til salg. Og så sker der et værditab for hele samfundet, for alle undersøgelser viser, at hvis du lukker en virksomhed, kommer der ikke en ny og samler det hele op," siger Sara Sayk, chefkonsulent i FSR - danske revisorer.

"Når vi ser, at virksomheder lukker, er det gerne fordi, ejeren er kommet derop, hvor toppen er ved at blive lidt grå. Måske er kræfterne ikke de samme, vennerne er gået på pension, og gejsten til at blive ved med at gå forrest, udvikle og investere i nyt er måske ikke så stor. Det er den gruppe af virksomhedsejere, hvor det her er mest presserende," siger Sara Sayk.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147