Finanstørke koster 60.000 jobs årligt

PresseklipLicitationen – Byggeriets Dagblad, 20. januar 2014

FSR i medierne

Nystartede virksomheder er pressede og kan ikke skaffe finansiering, og det medfører i mange tilfælde, at de må lukke. Det vurderer FSR – danske revisorers medlemmer i en ny undersøgelse af finansierings- og lånemulighederne for virksomhederne, skriver Licitationen.

I undersøgelsen vurderer over halvdelen af revisorerne, at det er virksomheder mellem nul og fire år, der har sværest ved at få adgang til finansiering.. Mere end seks ud af ti mener, at konsekvensen er, at virksomhederne må lukke ned.

”Nyetablerede virksomheder bidrog fra 1994 til 2006 årligt med 60.000 nye job netto til dansk økonomi. I perioden trak de nye virksomheder langt hovedparten af jobskabelsen. Den jobmotor er nu sat i stå, for de nystartede og unge virksomheder er pressede og kan ikke skaffe finansiering. Dermed skaber de ingen nye jobs,” siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen.

Revisorerne oplever, at flere og flere virksomheder som konsekvens af den svære adgang til finansiering søger alternative finansieringsmuligheder blandt andet ved factoring.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147