KRONIK: Vi har ingen revisorkrise

PresseklipJyllandsposten, 30. Januar 2014

FSR i medierne

I en kronik i Jyllandsposten gør formand for FSR – danske revisorer, Morten Speitzer, og adm. direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen, rede for revisorernes rolle i finanskrisen. Kronikken kommer i kølvandet på DR-dokumentaren ’Sikke tømmermænd´, der blev vist i mandags.

I kronikken afviser Morten Speitzer og Charlotte Jepsen, at revisorerne spiller en overbærende ’skurkerolle’ i finanskrisen.

”Finanskrisen skyldtes kombinationen af en lang række faktorer, som spillede uheldigt sammen, og som førte til udbredt optimisme og kollektiv fartblindhed. Ingen forudså finanskrisen. Hverken regeringens økonomer, vismændene eller Nationalbanken. Og heller ikke revisorerne. Dermed er ikke sagt, at der ikke er forhold, som kunne have været gjort anderledes, og vi kan kun bakke op om, at alle drager den fornødne lære af fortidens fejltagelser.”

Debatten om revisorernes ansvar i finanskrisen hviler på enkeltsager, der eksponeres og dramatiseres, og i denne forbindelse mener Morten Speitzer og Charlotte Jepsen, at man i stedet bør forholde sig til det samlede billede.

”De danske revisorer reviderer hvert år 180.000 regnskaber. 33.000 gange tager revisor et forbehold eller giver en supplerende oplysning om regnskabet. 33.000 gange hejser revisor et advarsels-flag, rødt eller gult. Det er i gennemsnit flere end 150 gange pr. arbejdsdag. Derfor kan man med rette sætte spørgsmålstegn ved, om det er berettiget at rette en generel kritik mod revisorprofessionen”, skriver de.

Læs hele kronikken her

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147