Tusinder mister jobbet på grund af konkurs

PresseklipIdag.dk, 13. februar 2014

FSR i medierne

En ny undersøgelse foretaget af eStatistik og FSR – danske revisorer viser, at 2013 bød på 4.993 virksomhedskonkurser og i gennemsnit forsvandt cirka tre job pr. konkurs. Det skriver Idag.dk.

Selvom tallet lyder højt, er der tale om en forbedring i forhold til 2012.

"Både antallet af konkurser og jobtabet som følge af konkurser er faldet fra 2012 til 2013, og ser vi længere tilbage, taber vi 5.000 færre job i forhold til 2010. Dermed støtter tallene de positive tendenser, der i øjeblikket tegnes for dansk erhvervsliv. Men der er også ting, der bekymrer i opgørelsen", siger erhvervspolitisk direktør hos FSR - danske revisorer, Tom Vile Jensen, og uddyber:

"Ser vi på, hvor mange job der i gennemsnit går tabt pr. konkurs, er det antal steget fra 2,8 til 3. Samtidig stiger gennemsnitsalderen på de virksomheder, som går konkurs. Stigningen i alder og jobtab tyder på, at stadig mere veletablerede virksomheder må dreje nøglen om. Det kunne tyde på, at krisen endnu ikke er færdig med at kræve ofre, men at vi har haft en række virksomheder, der haft mere at stå imod med, som nu langsomt forsvinder."

Artiklen er også bragt i:
Jernindustri.dk, Jyllandsposten, Epn.dk, TV2Nord.dk, Information.dk, Folketidende.dk, DR.dk.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147