Unge virksomheder nægter at dø

PresseklipEpn.dk, 16. april 2014

FSR i medierne

En analyse fra eStatistik og FSR – danske revisorer viser, at antallet af konkurser i 1. kvartal 2014 er faldet til under 1.000. Den positive tendens trækkes af de yngre virksomheder, mens de ældre virksomheders konkursrater ligger status quo. Det skriver Epn.dk.

Antallet af konkurser faldt i 1. kvartal til 960. Det er første gang siden 2008, at færre end 1.000 virksomheder er gået konkurs i løbet af et kvartal. 

De positive tal skyldes særligt de unge virksomheder under fem år. Sammenlignet med 2009 er konkursraten hos dem faldet med 46 pct., mens virksomheder ældre end fem år tilsvarende kun er faldet 3 pct.

"Vi er efterhånden så langt henne, at de yngste virksomheder i statistikken er født under finanskrisen, og ser vi på tallene, taler de deres tydelige sprog: Virksomheder, som er startet under - og har overlevet finanskrisen - fylder markant mindre i konkursstatistikkerne, end nystartede virksomheder historisk har gjort", siger erhvervspolitisk direktør hos FSR - danske revisorer, Tom Vile Jensen.

Også bragt i: I dag.dk,  Licitationen, Jernindustrien.dk

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147