Nu vender erhvervslivets økonomi - tusinder går fra rødt til sort

PresseklipMagasinet Idag.dk, 19. november 2015

FSR i medierne

I løbet af det seneste år er antallet af selskaber med underskud faldet i næsten alle brancher, og gennemsnitsregnskaberne nærmer sig nu niveauet før finanskrisen.

Langt om længe ser det ud til at erhvervslivets økonomi for alvor er i bedring. I løbet af det seneste år har cirka 3.300 selskaber vendt underskud til et overskud eller et rundt nul i regnskabet. Det laveste tal siden finanskrisen begyndte.

Men hvert tredje danske selskab - cirka 64.500 selskaber opererer stadigt med røde tal og underskud på bundlinjen. Det viser en ny undersøgelse af selskabernes seneste årsregnskaber fra Experian og FSR danske revisorer.

-På den lange bane ser vi en positiv udvikling, hvor andelen af selskaber med underskud nu ligger på det laveste niveau da finanskrisen brød ud i efteråret 2008. Det er en udvikling, som gælder på tværs af næsten alle brancher. Landbruget er dog en branche, som skiller sig ud. Siden 2013 har landbruget langsomt bevæget sig i den modsatte retning, og andelen af selskaber med underskud er steget trods den generelle positive udvikling i det øvrige erhvervsliv,- siger erhvervspolitisk direktør hos FSR danske revisorer, Tom Vile Jensen.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147