Skal revisorer straffes som advokater?

PresseklipJyllands-Posten, 26. april 2015

FSR i medierne

I et nyt udspil foreslår FSR - danske revisorer, at man bør ændre strafferammerne og sanktionerne for revisorerne. Hovedargumentet er, at Revisornævnet giver langt hårdere straffe for mindre forseelser end Advokatnævnet.

"Vi har lavet omfattende analyser, hvor vi har været inde at kigge på, hvilket niveau man sanktionerer revisorerne på. Disciplinærsystemet ligner det strafferetslige så meget, at straffene generelt er meget hårde. I stedet for at taksere med en henstilling, en advarsel eller et påbud, så er det ikke unormalt, at der uddeles bøder på 30.000 kr.," siger Charlotte Jepsen, administrerende direktør i FSR - danske revisorer, og fortsætter:

"Der bør ikke være så hårde straffe for formelle forseelser, som f. eks. forkerte overskrifter eller formuleringer, som i sidste ende ikke er skadelige for regnskabsbrugeren. Til gengæld mener vi, at der skal sættes hårdere ind over for de enkelte brodne kar, der gentagne gange tilsidesætter god revisorskik. Der synes vi, det skal være muligt for revisornævnet at frakende dem deres godkendelse, fordi de trykker det generelle ry for branchen."

 

 

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147