Advokater vil hugge skattemarked fra revisorer

PresseklipBørsen, 25. april

FSR i medierne
I al ubemærkethed er regeringen på vej med en blodtud til revisorbranchen, der til gengæld vil gøre det muligt for advokater at æde sig ind på det lukrative marked for skatterådgivning til børsnoterede virksomheder. 

Den nye revisorlov, der skal træde i kraft til juni, vil nemlig gøre det ulovligt for finansielle og børsnoterede virksomheders generalforsamlingsvalgte revisorer at yde visse skatterådgivningsydelser. Og samtidig lægge et loft over, hvor meget den tilladte rådgivning må udgøre af det samlede honorar. 

Det vækker jubel hos Danske Advokater, der står på spring for at snuppe en større del af skatterådgivningskagen. 

Klare svar fra styrelse
Hidtil har det været uklart for branchen præcis hvilke skatterådgivningsydelser, den generalforsamlingsvalgte revisor må sælge i ubegrænset omfang. 

Men Erhvervsstyrelsen har offentliggjort en række fortolkninger af det bagvedliggende EU-direktiv, der kommer til at gælde for de såkaldte PIE-virksomheder, der er virksomheder af offentlig interesser herunder børsnoterede og finansielle virksomheder.

Hos FSR - danske revisorer erkender adm. direktør Charlotte Jepsen, at de nye regler vil føre til øget konkurrence.

"Det nye regelsæt for PIE-virksomheder, hvor der bliver indført begrænsninger for, hvor meget rådgivning man må købe hos den generalforsamlingsvalgte revisor, betyder klart, at den rådgivning, der ligger ud over den grænse, bliver lagt åben for markedet til konkurrence," påpeger hun. 

Charlotte Jepsen tror dog, at det ofte vil være fordelagtigt for virksomhederne at vælge en anden uafhængig revisor frem for en uafhængig advokat til at stå for rådgivningen om skattespørgsmål i det omfang, de måtte være forbudte for den generalforsamlingsvalgte revisor. 

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147