Revisorformand: Danmark, vi har et problem med skattesnyd

PresseklipFinans og Jyllands-Posten, 14. september 2016

FSR i medierne
FSR-formand Jens Otto Damgaard mener, der er behov for et nyt disciplinærnævn, der straffer samfundsskadelig skatterådgivning, med bøder.

”EU-Kommissionen har vurderet, at danskere har proppet 149 milliarder kroner i skattely. Det kan godt være, at vi ikke har set store sager som den, der har været fremme med Apple i Irland, men det er mange penge, og vi synes, at der er et samfundsmæssigt problem, ” siger Jens Otto Damgaard.

"Det er primært et politisk problem, fordi der er skattekonkurrence mellem landene for at tiltrække virksomheder. Det skal løses med harmonisering af skattesatserne og mere internationalt samarbejde. Men det gør man ikke bare sådan lige, og derfor må vi kigge på, hvad vi ellers kan gøre, " siger han.

Revisorerne mener, der bør være tale om et offentligt nævn, der skal etableres med lovgivning, og derfor må det også være op til politikerne at beslutte bødeniveauet.

Jens Otto Damgaard mener, at nævnet bør finansieres gennem brugerbetaling.

”Det skal koste et gebyr at få en sag behandlet, og bøderne kan også være med til at finansiere det. Men det kan godt være, at det samfundsmæssigt er så vigtigt, at politikerne skal spæde lidt til for at løbe det i gang. ” siger Jens Otto. Damgaard


Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147