Revisorer: En glidebane at SKAT køber lækkede oplysninger

PresseklipDR.dk, 7. september 2016

FSR i medierne

SKAT har fået lov af skatteministeren til at købe en række lækkede oplysninger om danske skatteydere, der befandt sig i de såkaldte Panamapapirer.

Oplysningerne kan være fremskaffet på ulovlig vis, og SKAT kender ikke kildens identitet. Dét bekymrer brancheorganisationen FSR - danske revisorer.

”De ved ikke, hvem kilden er. De ved ikke, hvordan han har fået det - og dét, at han vil være anonym, synes jeg lugter lidt, ” siger Mette Bøgh Larsen, der er skattechef i FSR.

- Vi kan godt forstå, at skattemyndighederne og politikerne ser denne her mulighed – måske også for at rette op på SKATs renommé og vise, at de gør noget. Men det er altså en glidebane, lyder det.

Mette Bøgh Larsen påpeger også, at der er tale om personer, som ikke nødvendigvis har gjort noget ulovligt ved at have konti i Panama. Derudover er der også spørgsmålet om, hvor grænsen går. Hvad vil SKAT for eksempel gøre, hvis en person henvender sig til SKAT og tilbyder af fremskaffe oplysninger lige så interessante som dem i Panamapapirerne. Muligvis på ulovlig vis?

”Det er jo skridtet videre, og man kan komme længere ud, så vi er nødt til at finde en balance. Vi skal have pengene i kassen, og alle skal betale det, de skal, men vi skal også sikre os, at det foregår på en ordentlig måde, ” siger Mette Bøgh Larsen.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147