Flere byggefirmaer går i sort

PresseklipMester Tidende, 6. april

FSR i medierne

En ny analyse fra analysevirksomheden Experian og brancheforeningen FSR – danske revisorer viser, at byggeriet er en af de brancher i Danmark, som kan prale af at have flest overskudsgivende virksomheder.

Andelen af underskudsgivende virksomheder inden for bygge-og anlægsbranchen lå i 2015 på 31,8 procent, hvilket er et fald på 2,4 procentpoint i forhold til året før.

Den udvikling betyder samtidig, at der nu er færre underskudsgivende virksomheder i bygge-og anlægssektoren end blandt dansk erhvervslivs brancher generelt.

Samlet set kom 65.400 danske virksomheder ud af regnskabsåret 2015 med underskud. Det svarer til 32,5 procent af den samlede selskabsmasse. Det er den laveste andel siden 2008.

"Men selvom der er bedring at spore ude blandt virksomheder, så er tempoet taget noget ud af den positive økonomiske udvikling, fordi der ikke har været meget fremgang at spore i andet halvår af 2015. Billedligt talt ser vi virksomhederne slæbe og arbejde sig fra underskud til overskud, fordi konjunkturerne i øjeblikket ikke rigtigt er med dem, " siger erhvervspolitisk direktør hos FSR - danske revisorer, Tom Vile Jensen.