Flere mistede jobbet ved konkurser i 2015

PresseklipTransportnyhederne.dk, 8. februar 2016

FSR i medierne

Sidste år steg antallet af tabte arbejdspladser ved konkurser for første gang siden 2009. Ifølge en ny statistik fra eStatistik og FSR - danske revisorer kan flere konkurser i ældre virksomheder være årsagen

I faktiske tal gik 10.823 arbejdspladser tabt ved konkurser i 2015. Det er en stigning på tre procent i forhold til 2014.

"Set over perioden fra 2010 og frem til i dag så er antallet af tabte job ved konkurser faldet næsten 50 procent. Selv om 2015 sætter en stopper for faldet, så har vi de seneste fem år samlet set haft en positiv udvikling, siger erhvervspolitisk direktør hos FSR - danske revisorer," siger erhvervspolitisk direktør i FSR - danske revisorer Tom Vile Jensen.

"Vi ser, at virksomheder, der har eksisteret i mere end 10 år, fylder en fortsat større del af konkursstatistikken. De har typisk flere ansatte og giver dermed flere tabte jobs ved en konkurs. Hvis denne tendens fortsætter, kan stigningen i tabte jobs i år markere starten på en mere negativ udvikling," siger han videre.