Fremtidens finansiering er et kludetæppe

PresseklipSjællandske, 3. november 2016

FSR i medierne

Tidligere gik man i banken, hvis man var en mindre eller mellemstor virksomhed på udkig efter finansiering til en udvidelse, et salgsfremstød eller udvikling af et nyt produkt. Nu går små og mellemstore virksomheder også andre steder hen.

-Det er en god udvikling afstedkommet af bankernes tilbageholdenhed med at låne penge ud, mener Væksthus Hovedstadsregionens direktør Liselotte Hohwy Stokholm og FSR - danske revisorers erhvervspolitiske direktør Tom Vile Jensen.

Mens firmaer tidligere især tænkte på banken, når de havde brug for finansiering, skal de fremover se finansiering som et kludetæppe. ”Finansiering skal i stigende grad sættes sammen af mange stykker, ” forklarer Liselotte Hogwy.

I FSR - danske revisorer oplever erhvervspolitisk direktør Tom Vile Jensen det samme.

”Hvis banken siger nej, er det ikke ensbetydende med, at de små og mellemstore virksomheder ikke kan skaffe finansiering. Der findes en række alternative finansieringsmuligheder, og de er rykket ind på radaren hos de små og mellemstore virksomheder, " siger Tom Vile Jensen.

En undersøgelse foretaget af FSR – danske revisorer viser, at to ud af tre virksomheder henter finansiering hos familien. Der ud over vil typisk alternativ finansiering være business angels, crowdfunding og offentlige ordninger.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147