Lovråd skal bremse dårlige skattelove

PresseklipBerlingske, 14. marts

FSR i medierne

Nye skattelove bliver alt for ofte lavet i huj og hast. Et nyt lovråd med uafhængige eksperter skal hjælpe med at undgå lovsjusk og give bedre love, foreslår revisorerne. Advokaterne bakker op.

Der er brug for et lovråd, hvor revisorer, advokater og andre uafhængige eksperter kan være med til at sørge for, at dårlige skattelove bliver ændret.

Når regeringen eksempelvis indfører ny lovgivning for at lukke skattehuller, kommer loven ofte til at ramme meget bredere og dybere, end det er meningen. Det kan et lovråd være med til at bremse, og det vil være med til at øge de danske skatteyderes retssikkerhed.

Det er FSR - danske revisorer, der har sendt et forslag om et lovråd til skatteminister Karsten Lauritzen (V). Det bliver bakket op af advokaterne.

Formanden for revisorernes skatteudvalg og partner hos Ernst & Young Bjarne Gimsing, nævner nye regler, som skulle stoppe hovedaktionærernes lån i egen virksomhed, som en lov, der havde nogle uheldige sideeffekter.

”Der er brug for at få styrket kvaliteten af lovgivningen. På en række områder er den ikke god nok. Når der bliver konstateret et hul i loven, er tendensen, at man laver en lovgivning, hvor plasteret på såret bliver for stort, og det kommer til at få nogle utilsigtede virkninger. Der er brug for en opfølgning, hvor man ser på, hvor stort såret var, og hvor stort plasteret skulle være, ” siger Bjarne Gimsing.Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147