Regeringen klar med milliardoprustning i kampen mod skattesvindel

PresseklipFinans, 24. august 2016

FSR i medierne
Regeringen er på trapperne med et udspil, der tilfører ekstra milliarder og flere hænder til SKAT, der igennem de seneste år har været ramt af flere skandalesager.

Glæde hos revisorerne
Det vækker glæde hos Charlotte Jepsen, adm. direktør i brancheforeningen FSR -danske revisorer, at regeringen om kort tid løfter sløret for sine planer.

”Vi kan konstatere, at vi i dag har et skatte-og momsgab på 12 milliarder kroner. Efter vores mening viser det klart, at der er behov for en mere effektiv skattekontrol. Skatteministeren har tilkendegivet, at han vil bruge et ukendt milliardbeløb på at styrke skattekontrollen, og det er glædeligt, ” siger Charlotte Jepsen.

Skattegabet er det beløb, som burde være indkrævet, men som af den ene eller anden årsag aldrig finder vej til statskassen. Ifølge FSR - danske revisorer er en af årsagerne, at antallet af virksomheder gennem de seneste år er vokset over hovedet på Skat.

Intelligent styrkelse
Hos FSR - danske revisorer håber Charlotte Jepsen, at SKAT fremover får flere ressourcer til at tjekke de virksomheder, der bevidst forsøger at undgå at betale skat.

”Hvis man skal styrke skattekontrollen intelligent, skal man lave en moderne, risikobaseret skattekontrol, der tilgodeser og belønner de virksomheder, der har orden i penalhuset og indberetter deres skat korrekt. Eksempelvis med færre kontrolbesøg, forkortet ligningsfrist eller hurtigere sagsbehandling. På den måde kan man frigøre flere ressourcer til at gå efter dem, der bevidst og systematisk snyder. Skats egne tal viser, at 10 procent af virksomhederne forsøger at snyde i skat, ” siger hun.

Artiklen er bragt i Finans den 24. august og Jyllands-Posten den 25. august

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147