Revisorer vil hapse luns af advokaters milliardindtægt fra konkurser

PresseklipFinans, 4. september 2016

FSR i medierne
En regeringsnedsat arbejdsgruppe skal vurdere, om revisorer kan overtage opgaven som kuratorer og bobestyrere fra advokater.

Revisorbranchen tripper for at få adgang til advokaternes de facto-monopol som bestyrere af konkursboer, når en arbejdsgruppe under Justitsministeriet senere i år ventes at aflevere sine anbefalinger til regeringen.

Rent juridisk er der ikke noget til hinder for, at revisorer kan udpeges som kuratorer, men det er alligevel fast kutyme, at skifteretter og kreditorer peger på advokaterne, når der skal ryddes op efter en konkurs.

”Vi er glade for, at punktet er kommet med i arbejdsgruppens kommissorium, for mange elementer i en konkursbehandling handler om meget andet end jura, og vi savner, at alle kompetencer bliver bragt i spil, når man udpeger en kurator, ”siger Brian Wessel, faglig direktør i FSR - danske revisorer.

Advokatbranchen omsætter årligt for omkring 12 milliarder kroner. Der findes ingen tal for, hvor mange penge de henter ind på kuratoropgaver, men ifølge Danmarks Statistik omsætter branchen årligt for cirka 1 milliarder kroner på rådgivning og ydelser relateret til konkurser.


Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147