Revisorens råd: Tjek dine kunders økonomi

PresseklipFinans, 22. marts

FSR i medierne
Virksomheder bør udnytte, at det er blevet gratis at hente regnskaber, opfordrer FSR - danske revisorer.

”Ved at kigge på kunder og leverandørers regnskaber kan en virksomhedsejer beskytte sit eget firma, ” påpeger Tom Vile Jensen, der er erhvervspolitisk direktør i FSR – danske revisorer.

Opfordringerne til at dykke ned i kunder og leverandørers regnskaber kommer, efter at det i december blev gratis at downloade regnskaber fra Virk/cvr.dk. Samtidig blev det også muligt at følge virksomheder, så man får besked, når virksomhederne leverer nye oplysninger. 

”I fjor oplevede vi cirka 4.500 konkurser, og 6.000-8.000 selskaber blev tvangsopløst. Ved at hente regnskaberne fra de vigtigste kunder og leverandører kan man som virksomhedsejer beskytte sin egen virksomhed. For virksomhederne er det en mulighed for at få friske tal for, hvordan deres kunder og leverandører har det rent økonomisk. Det kan være afgørende at vide, om en virksomhed har overskud eller underskud, eller om gælden er større end aktiverne, ” forklarer Tom Vile Jensen.

Rådet kommer fra FSR - danske revisorer, fordi langt over halvdelen af de danske virksomheder er klar med deres regnskaber i løbet af april, maj og juni.

”Efter det blev gratis at hente regnskaberne, er der sket en femdobling af antallet af downloadede regnskaber. Så mange virksomheder udnytter allerede muligheden, ” siger Tom Vile Jensen.Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147