Revisorerne: Løkkes fradrag har ringe effekt

PresseklipBørsen, 24. oktober 2016

FSR i medierne

Skattelettelsen der opnås med den nye selskabsskattemodel - det såkaldte Ace-fradrag - bliver så beskeden, at det reelt ikke får nogen effekt for langt de fleste virksomheder. Sådan lyder dommen fra de revisorer.

I revisorernes interesseorganisation FSR – danske revisorer er man kritisk over for Ace-fradraget.

“Det er kun et fåtal af danske virksomheder, der i praksis kan få gavn af ordningen. Det er maksimalt 10 procent af virksomheder, der reelt kan få gavn af forslaget, ” siger Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør i FSR – danske revisorer.

Med Acefradraget får virksomhederne et skattefradrag, der svarer til den forrentning, de kan få, hvis de investerede deres egenkapital andetsteds, eksempelvis i erhvervsobligationer.

Forslaget gælder kun fremtidig kapitalopbygning, og det er egenkapitalen, der skal danne grundlag for fradraget.
Både FSR – danske revisorer og revisionsvirksomheden BDO vurderer, at Ace-fradraget vil give en skattelettelse på cirka 660 kroner for hver 100.000 kroner ekstra i egenkapital. Så for en virksomhed, der får 500.000 kroner ekstra i kapital, giver det en lettelse på 3300 kr. “Rabatten er forsvindende lille — især hvis man skal modregne den administration, der også skal til, ” siger tom Vile Jensen.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har i en skriftlig kommentar afvist kritikken fra Tom Vile Jensen.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147