Et sent regnskab er en blinkende advarselslampe

PresseklipFinans, 4. juli 2016

FSR i medierne

Et for sent afleveret regnskab bør både for leverandører, banker og Skat være en advarselslampe om, at her er der tale om et selskab, som er udfordret på økonomien - og måske eksistensen.

Det er konklusionen i en ny analyse fra FSR - danske revisorer, der har gennemgået regnskaber fra 147.000 driftsselskaber. Analysen er gennemført på baggrund af data fra Experian.

”Når et selskab ender i øv-kategorien, bliver der lagt mærke til det. Det betyder, at det både kan blive sværere at skaffe finansiering og dyrere at få den finansiering. Det kan være en høj pris at betale for at smøle med regnskabet, ” siger Tom Vile Jensen.

”Når man handler med et selskab, der har afleveret sit regnskab en måned for sent, er det ikke kun selskabet selv, der har penge i klemme. Derfor er det en god øvelse at holde øje med, om samarbejdspartnere afleverer regnskab til tiden. Det kan gøre den forskel, at man undgår unødige tab, ” siger Tom Vile Jensen.

”40 pct. af de selskaber, som afleverer regnskabet en måned for sent, får risikovurderingen "meget høj". Ellers er gennemsnittet for alle selskabet, at hvert femte selskab får den høje risikovurdering, ” forklarer Tom Vile Jensen.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147