Hotel- og forlystelsesbranchen har det svært

PresseklipIdag.dk, 24. februar 2016

FSR i medierne

Men også i landbruget er der mange virksomheder med underskud, viser ny undersøgelse. Især enkeltmands-virksomheder har problemer. Det er svært at få gang i vækstlaget i dansk økonomi.

Forlystelser, kultur, samt hotel og restaurations-virksomheder har det fortsat svært, selvom finanskrisen er overstået. I fjor havde 45,7 pct. af selskaberne i overnatnings- og restaurationsbranchen underskud, mens 44,8 pct. af selskaberne inden for kultur, forlystelser og sport havde røde tal på bundlinjen.

Der er endda sket en mindre stigning i andel af selskaber med underskud i overnatnings- og restaurationsbranchen efter flere år med fald.

I en ny undersøgelse fra FSR, revisorernes forening, kommer disse to brancher ud som dem, hvor flest virksomheder havde underskud i 2015.

Ser man på virksomhedsformer er enkeltmandsvirksomheder dem, der har det sværest. Her har næsten 35 procent minus på bundlinjen, mens kun hver femte virksomhed med over 50 ansatte havde underskud."Den fordeling understreger en udfordring. Nemlig at vi har svært ved for alvor at få gang i væksten hos de mindre virksomheder, der udgør vækstlaget i dansk erhvervsliv," siger Tom Vile Jensen, vicedirektør i FSR - danske revisorer, i en kommentar til tallene.

"Skal vi styrke dansk økonomi, skal der komme stærkere impulser fra virksomhederne. Derfor havde det været positivt, hvis der var mere markante tegn på fremgang hos de mindre virksomheder," tilføjer han.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147