Erhvervspakke: Investorfradrag vigtigst - det virker hurtigst

PresseklipIdag.dk, 5. september 2017

FSR i medierne

Investorfradraget giver investorer, der investerer direkte eller indirekte i unoterede selskaber, en mulighed for årligt at fradrage halvdelen af investeringen op til et beløb på 200.000 kroner fra 2019. Fra 2023 og frem kan halvdelen af investeringer på op til 400.000 kroner fradrages i den skattepligtige indkomst.

”Investorfradraget må ikke falde ud, når den endelige aftale skal indgås mellem Folketingets partier. Det er det fradrag, der vil virke hurtigst og bedst for de små virksomheder. Vores undersøgelser viser, at de små virksomheder ofte ikke har andre steder at gå hen end til familie og venner, når der skal findes risikovillig ansvarlig kapital. Med investorfradraget bliver det mere attraktivt for private at foretage indskud i små virksomheder”, siger erhvervspolitisk direktør i FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen.

Regeringens erhvervsudspil rummer 22 konkrete forslag. Udover investorfradraget indeholder udspillet også et forslag om en aktiesparekonto, hvor man uanset tab eller gevinst betaler 1,25 procent i skat af depotværdien på kontoen. Denne kan rumme et beløb på op til 500.000 kroner.

”Men en aktiesparekonto i Danmarks skal først bygges op og investorerne her vil primært sætte penge i børsnoterede virksomheder - det er sjældent virksomheder med under 100 millioner kroner i omsætning”, tilføjer Tom Vile Jensen.

Ovenstående er et resumé. Læs hele artiklen på Idag.dk.

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147