Råt udskilningsløb fælder masser af små revisorer

PresseklipFinans, 24. maj 2017

FSR i medierneAnalyse

Den seneste kvalitetskontrol i revisorbranchen betyder, at flere små revisionsvirksomheder ikke ønsker at beholder deres godkendelse som revisor.

"I de senere år har vi set en udvikling, hvor mange af de små falder fra. Hver gang Erhvervsstyrelsen har gennemført en kvalitetskontrol, har en lang række af typisk helt små firmaer frivilligt ladet sig slette. Det kan man også se i antallet af medlemmer hos os, ” siger Charlotte Jepsen, direktør i FSR.

Tallet er faldet fra 930 medlemsvirksomheder i 2012 til omkring 600:

"Det hænger i høj grad sammen med de massive kvalitetskrav, der stilles til at drive revisionsforretning. Det kræver meget store investeringer i faglighed og it, og det kræver en vis volumen at have råd til investeringerne (…), ” siger Charlotte Jepsen.

Revisorbranchen har som helhed klaret sig godt i 2015 og 2016. Selvom de store revisionshuse er med til at trække op, ser direktør Charlotte Jepsen også en anden udvikling bag fremgangen, som kan komme de små revisionsvirksomheder til gode. For selvom cirka halvdelen af de danske selskaber har fravalgt revisionen som resultat af, at revisionspligten er blevet lempet, vælge meget få revisor fra.

Læs hele artiklen hos Finans

Kontakt

  • Anders Lau

    Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

    3369 1047
    4193 3147