Optimismen styrtdykker - og hård opbremsning for økonomien venter

PresseklipInside Business, 22. oktober 2019

FSR i medierne

Nedenstående er et resumé. Læs hele artiklen hos Inside Business.

Festen i dansk økonomi er forbi, og forude venter en tid med lav vækst. Sådan lyder den nedtrykkende forudsigelse fra revisorerne, Dansk Erhverv og Dansk Industri.

Håndbremsen er trukket, og økonomisk ser den kommende tid ud til at blive væsentlig mindre festlig end de foregående 10 år.

Andelen af revisorer, der forventer økonomisk fremgang hos kundevirksomhederne, er styrtdykket i løbet af det seneste år. Hvor det i efteråret 2018 var syv ud af 10 revisorer, der så positivt eller meget positivt på kundevirksomhedernes økonomi de kommende seks måneder, er det nu kun fire ud af 10.

"Det kommer nok til at gøre ondt, men vi kan ikke ud fra tallene sige, at vi nødvendigvis står foran en stor recession," siger Tom Vile Jensen, direktør i FSR - danske revisorer.

FSR BusinessIndikator tager hvert halve år temperaturen på dansk erhvervsliv og giver et indblik i den forventede udvikling i vækst og beskæftigelse i virksomhederne. Indikatoren er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt godkendte revisorer og måler revisorernes forventninger til den økonomiske udvikling hos deres kundevirksomheder.

Læs mere om FSR BusinessIndikator