LYKKE SKØDT, Erhvervsstyrelsen

RevisionRegnskab

Bag et stort mørkt skrivebord sidder en meget koncentreret kvinde med langt lys hår og mørke briller. Det store farvefoto placeret på forsiden af dagbladet Børsen den 10. januar fortæller, at det er alvor, det her. Dagens tophistorie afslører, at Erhvervsstyrelsen nu slår hårdt ned på en gruppe bestående af 18 personer, der har underskrevet 419 regnskaber, selv om de enten har fået frataget deres beskikkelse eller slet ikke har en uddannelse som godkendt revisor.

"Der er en relativt lille gruppe personer, der gentagne gange har afgivet erklæringer på regnskaber uden at være godkendt revisor. Det er en klar overtrædelse af lovgivningen," siger kvinden på fotoet. Rustet med markant flere ressourcer end tidligere har Erhvervsstyrelsen det seneste år intensiveret jagten på erhvervsfolk, der ikke overholder loven. Styrelsen har blandt andet optrappet kampen mod hvidvask ved at tvangslukke tusindvis af iværksætterselskaber og taget et opgør med direktører og ejere, der hiver penge ud af deres selskaber som ulovlige aktionærlån.

Kvinden på fotoet er Lykke Skødt, tilsynschef i Erhvervsstyrelsen.

I et interview samme dag påpeger Lykke Skødt, at Erhvervsstyrelsen nu vil skærpe kontrollen. Fremover bliver det ikke muligt for revisorer at aflevere et årsregnskab med en revisorerklæring, hvis revisorerne ikke har et gyldigt MNE-nummer. Det har været et krav siden 2017, at der skal skrives et MNE-nummer i regnskabet, men tidligere har der ikke været systematisk kontrol med numrene.

Lykke Skødt har de seneste syv år været tilsynschef i Erhvervsstyrelsen og har før det være chefkonsulent i Erhvervs- og selskabsstyrelsen. Lykke Skødt har desuden være revisorelev i det tidligere Coopers & Lybrand og har en cand.merc.aud fra Copenhagen Business School.

Lykke Skødt er medlem af Regnskabsrådet og er medforfatter til 'Årsrapporten. Kommentarer til årsregnskabsloven' sammen med Henrik Steffensen, Jan-Christian Nilsen og Jan Fedders.