Business Hack 2015

NyhedVær med til udvikle fremtidens digitale løsninger ved brug af virksomhedsdata

AnalyseFSR - danske revisorerRegnskab

Virk Data, FSR - danske revisorer, DTU Compute og DTU Skylab inviterer til - Business Hack 2015 den 23.-24. oktober 2015.

Det offentlige rummer mange data om danske virksomheder. Senest er eksempelvis virksomhedernes digitale regnskaber stillet gratis til rådighed for alle, ligesom det er muligt at finde masser af stamoplysninger i digitalt format om danske virksomheder fra CVR-registret og ejerregistret.

De mange virksomhedsdata giver gode muligheder for at udvikle værktøjer til kreditvurdering og benchmarking. En række virksomheder har allerede kastet sig over dette område. Men der er meget mere potentiale for at udvikle nye innovative løsninger og værktøjer med udgangspunkt de store mængder af gratis data - og det håber vi, at du vil være med til.

Deltagerne kan eksempelvis fokusere på, at udvikle nye løsninger til kreditvurdering, til at afsøge investeringsmuligheder eller early warning systemer for virksomheder der kører dårligt. Mere specifikt kunne forskal til projekter være:

  • Identificere potentielle nye B2B kunder, der tidligere ikke var åbne overfor samarbejde, men som nu har ændret ledelsen
  • Finde ord som eksempelvis ”nye investeringer” i regnskaberne, der kan tyde på et selskab har penge til at investere
  • Finde en stigning i likvide midler, der kan identificere selskaber, der har mulighed for at investere / sortere dem fra der ikke har
  • Kreditgivere kan ”opfange” signaler om fare tidligere ved at automatisk dykke ned i nyeste regnskaber på deres eksisterende kunder (for at imødegå 80/20 reglen).

Hackathonet skal munde ud i en række skitser/demoer på løsninger, som benytter disse åbne data, og som kan videreudvikles til produkter og services.

Hvem kan deltage?
Vi opfordrer alle til at deltage. Vi vil med glæde gerne se professionelle indenfor revision, banker, investering, markedsføring, virksomhedsrådgivning og pension, it-iværksættere samt studerende som har forståelse for data, it, forretning og digitale løsninger, og har ideer til fremtidens løsninger.

Har du et projekt, du gerne vil høre Business Hack-deltagernes løsning på, har du mulighed for at deltage som partner på projektet.

Få mere information om hackathon
Er du nysgerrig efter at vide mere om hackathon, så kan du læse mere fra Erhvervsstyrelsens (Virk Data) seneste Smart City Hackathon 2015.

Praktisk:
Sted: DTU Skylab, Diplomvej, bygning 373A, 2800 Kongens Lyngby.

Dato: 23-24. oktober 2015.
Tid: Start fredag den 23. okt. kl. 10.00 - slut lørdag den 24. okt. sidst på eftermiddagen.

Vil du være partner?
Som partner får du en særlig mulighed for at møde kreative professionelle og studerende, der kan arbejde med jeres cases. Du kan stille en opgave og udfordre gruppen, som vil arbejde videre med ideer og løsninger. Vil du eller din virksomhed være partner?

Læs mere på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.