Danica Prisen uddelt: Samir Karzazi løb med førstepladsen

NyhedFSR – danske revisorer og Danica Pension har i 25 år hædret de revisorstuderende, der har skrevet Danmarks bedste og mest nytænkende kandidatafhandlinger inden for revision og regnskab. I år gik den eftertragtede Danica Prisen til Samir Karzazi, der gennem et neurovidenskabeligt eksperiment har undersøgt, hvordan kompleksiteten af et regnskab påvirker investorernes kreditvurdering.

UddannelseArrangementerFSR - danske revisorer


På billedet:
Nederst til venstre Søren og Jan Nielsen. Derefter Samir Karzazi og yderst til højre Maibrit Jacobsen.

Store strålende lysekroner pryder de nyrenoverede lokaler i det eventyrlige H.C. Andersen slot, der ligger over for rådhuset på Boulevarden med selvsamme navn. Slottet dannede fredag den 9. oktober rammen om FSR – danske revisorers og Danica Pensions uddeling af Danica Prisen, der i år kan fejre 25 års jubilæum.

Førstepladsen gik til Samir Karzazi, der har taget forskningen inden for regnskabsforståelse til nye højder med hans kandidatafhandling, der undersøger, hvordan kvaliteten af finansiel information opfattes af og påvirker investorers beslutninger og kreditvurdering.

Dagens vinder mente, at han havde afleveret et solidt og innovativt speciale, men blev alligevel lidt nervøs under selve uddelingen.

”Jeg havde tænkt, at jeg havde en god chance for at vinde i hvert fald én af pladserne, men da de både havde uddelt tredje- og andenpladsen, blev jeg godt nok lidt nervøs. Så var det pludseligt ’all or nothing’,” fortalte den glade vinder, der havde taget sine to søstre og sin kone med til overrækkelsen.

For ekstraordinært at markere, at det var 25’ende gang, at Danica Prisen uddeles havde Danica Pension valgt at smide 10.000 kroner ekstra oven i hatten til de respektive vindere. Samir kunne dermed, foruden den flotte hæder, løbe med en check på 40.000 kroner.

De to tvillingebrødre fra Mors, Søren og Jan Nielsen, løb med aftenens andenplads og 30.000 kroner for deres speciale, der undersøgte, om det betyder noget for virksomhedernes regnskabsstyring, hvis de står over for en revisor fra et af de fire største revisionsvirksomheder.

Maibrit Jacobsen løb med tredjepladsen og 20.000 kroner for hendes afhandling om sammenligneligheden af stikprøver i statistiske og ikke-statistiske metoder, når revisor skal kontrollere eksempelvis virksomhedens varelager.

Aftenens inspirationstaler var administrerende direktør i EY Jesper Koefoed, der blandt andet fokuserede på et tema, der i øjeblikket giver genlyd i mange brancher – nemlig disruption. Hans råd til de fremmødte revisorstuderende var blandt andet, at de både skal være forandringsparate og gribe de muligheder, som et opbrud i branchen unægteligt kommer til at medføre.

Læs mere om de nominerede afhandlinger ved Danica Prisen 2015

Om Danica Prisen
Danica Prisen blev stiftet i 1991 med Danica Pension som sponsor. Uddelingen af Danica Prisen sker i samarbejde med FSR – danske revisorer, og prisen uddeles hvert efterår til kandidatafhandlinger på cand.merc.aud.-studiet inden for hovedområderne Revision og Eksternt regnskabsvæsen. Der er i bedømmelsen af afhandlingerne blevet lagt vægt på, om afhandlingen indeholder nytænkning, dokumenterer nye tiltag og forslag til arbejdsmetoder og rapporteringsformer. Afhandlingen kan også indeholde holdninger til såvel nye som gamle normer, standarder og regelsæt inden for det/de beskrevne hovedområder