Store udfordringer med SKATs IT-systemer

NyhedFSR – danske revisorer beder om fristforlængelse på selskabsselvangivelsen på grund af store problemer med SKATs IT-systemer op mod deadline.

SkatFSR - danske revisorer

Over de seneste uger har FSR – danske revisorer tæt fulgt forløbet af indberetninger til især det nye system for selskabsselvangivelsen DIAS. Systemet er nyt og har til formål at gøre det nemmere for erhvervslivet at indberette deres selskabsselvangivelse, som har deadline 1. september.

Men allerede hen over sommeren, hvor de første indberetninger er foretaget har FSR – danske revisorer kunne påvise en række problemer med det nye system. Problemerne er tiltaget henover august: Langsommelighed, fejlmeldinger samt små og store nedbrud.

FSR – danske revisorer vurderer, at det grundet problemerne, vil være umuligt for virksomheder og revisorerne, at nå at indberette frem mod fristen den 1. september, hvor ca. 225.000 selskaber skal indberette deres selvangivelse til SKAT.

Fristen for selskabsselvangivelserne falder samtidig med virksomhedernes kvartalvise og halvårlige momsindberetninger og A-skatteangivelser for store virksomheder, hvilket medfører et ekstra pres på SKATs systemer og telefonsupport.

Foreningen har på grund af problemerne med DIAS bedt SKAT om at give fristforlængelse. Forsinkelserne opstår på grund af SKATs IT-systemer – virksomheder og revisorer sidder fast, når systemerne ikke fungerer.

Foreningen har gennem hele august løbende informeret og dokumenteret problemerne over for SKAT, samt kommet med forslag til forbedringer.
FSR – danske revisorer holder løbende revisorerne orienteret om forløbet og ændringer i SKATs systemer.

Kontakt

 • Tom Vile Jensen

  Direktør

  3369 1051
  M: 4193 3151
 • Jakob Holm

  Chefkonsulent

  3369 1069
  4193 3169