En blank revisionspåtegning styrker risikovurderingen

NyhedNår dine kunder fravælger revisionen afspejles det i risikovurderingen. Selskaber uden erklæring fra revisor vurderes til at være mere risikable end gennemsnittet.

RegnskabAnalyse

Risikovurdering for selskaber med revision og ingen erklæring
Klik for større billede

Selskaber med en revisionserklæring uden anmærkninger på regnskabet vurderes generelt til at være mindre risikable end gennemsnittet af de danske selskaber. Det viser en ny analyse, som FSR – danske revisorer har udarbejdet på baggrund af data fra kreditvurderingsbureauet Experian.
Analysen ser på sammenhængen mellem virksomheders alder, deres brug af revisor og den risikovurdering, som gives af kreditbureauet.

”Banker og leverandører bruger risikooplysningerne til at vurdere, om de skal give kredit til et givent selskab. Er risikoen høj, kan resultatet være et afslag på lån eller leverandører, som ikke vil levere varer og ydelser uden forudbetaling,” siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer Tom Vile Jensen.

Analysen viser, at en erklæring har betydning for risikovurderingen. Selskaber uden erklæring har højere risiko end gennemsnittet, mens selskaber med en revisionserklæring uden anmærkninger – blank påtegning - har lavere risiko end gennemsnittet.
Omvendt har selskaber med en revisionserklæring, hvor revisor giver anmærkninger, en markant højere risikovurdering end gennemsnittet.

”Analysen viser værdien af en erklæring i forhold til risikovurderingen hos kreditbureauerne, og den understreger, at virksomheder med orden i penalhuset, som lader sig revidere, får positive point i kreditvurderingen,” siger Tom Vile Jensen.

Yngre virksomheder er mere risikofyldte
Analysen ser også på sammenhængen mellem risikovurderingen og selskabernes alder. Her viser tallene, at yngre selskaber generelt er mere risikable. Særligt selskaber, som er højst 2 år gamle, skiller sig ud ved ofte at få en ’høj’ eller ’meget høj’ risikovurdering.

”Det er næppe ikke overraskende, at selskaber i opstartsfasen får en dårligere kreditvurdering. Her kan der være en mulighed for dig som revisor for at tage en snak med dine kunder om deres situation, deres eventuelle lånebehov og om deres regnskab giver den gennemsigtighed og sikkerhed, som eventuelle långivere efterspørger,” siger Tom Vile Jensen.

 

Læs hele analysen her

Kontakt

 • Tom Vile Jensen

  Direktør

  3369 1051
  M: 4193 3151
 • Jakob Holm

  Chefkonsulent

  3369 1069
  4193 3169