FSR og Dansk Erhverv: Erhvervskandidater er sommerens bedste nyhed

NyhedRegeringen har flertal for at indføre en erhvervskandidatuddannelse, der åbner muligheden for deltidsarbejde ved siden af kandidatstudierne. Erfaringerne fra revisorbranchen viser, at ordningen hvis den bliver en succes, vil være til stor fordel for både virksomheder, universiteter og de studerende.

FSR - danske revisorerUddannelse

”Regeringen fortjener solskin og vaffel-is! Erhvervskandidaten er gode tanker, hvor vi ser uddannelse på en ny måde. Det er afgørende, at vi blander uddannelser og arbejdsliv langt mere sammen, end vi gør i dag. Det giver nemlig nye muligheder. Virksomhederne får ny viden fra deres medarbejder, og medarbejderne kan tage deres erfaringer og viden med ind i auditorierne, så uddannelsesinstitutionerne også får mulighed for at inddrage de nyeste tendenser og kompetencebehov i deres uddannelser,” siger uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv, Mette Fjord Sørensen.


”En erhvervskandidat er ønsketænkning for revisorerne og resten af dansk erhvervsliv. Hos revisorerne har vi høstet meget gode erfaringer for alle parter ved at kombinere arbejde og uddannelse sideløbende. Den her nye ordning giver helt nye muligheder for samarbejde på tværs af studerende, virksomheder og uddannelsesinstitutioner,” siger erhvervspolitisk direktør i FSR, Tom Vile Jensen.


En væsentlig årsag til revisoruddannelsens – cand.merc.aud -  succes er, at cirka halvdelen af de studerende har et fuldtidsarbejde i et revisionsfirma samtidigt med, at de gennemfører deres studier. En model, der måske kan bruges i andre brancher, ved at en såkaldt erhvervskandidatuddannelse bliver mulig i Danmark.

 

”Det afgørende for uddannelsespolitikken er, at vi sikrer, at kandidaterne i Danmark er højt kvalificerede og parate til det arbejdsmarked, der venter dem. På det punkt har cand.merc.aud-uddannelsen og revisorbranchen været langt fremme, fordi mange studerende sideløbende har haft et erhvervsrelevant arbejde, hvor de har kunnet arbejde med de teorier og modeller, de blev undervist i.  Det er en ny måde at tænke læring på, og den hilser vi mere end velkommen,” siger Mette Fjord Sørensen.

 

Den generelle ledighed for cand.merc.aud.-kandidater er markant lavere end for en række kandidater med andre uddannelsesmæssige baggrunde. For eksempel var ledigheden i 2012 for cand.merc.aud.-kandidater på 4,4 pct., hvorimod ledigheden for samfundsvidenskabelige og merkantile kandidater generelt var på 11,8 pct. Ses på dimittendledigheden, er den betydeligt lavere for kandidater med andre uddannelser. Eksempelvis var dimittendledigheden for cand.merc.aud.-kandidater i 2013 på 9 pct., hvorimod dimittendledigheden for samfundsvidenskabelige og merkantile kandidater var på 22,5 pct.

 

For yderligere kontakt

Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør i FSR – danske revisorer, tlf.  41 93 31 51 eller tvj@fsr.dk

Mette Fjord Sørensen, uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv, tlf. 91 37 31 11, mfs@danskerhverv.dk

Kontakt

 • Tom Vile Jensen

  Direktør

  3369 1051
  M: 4193 3151
 • Sara Sayk

  SMV-chef, registreret revisor, cand.merc.aud.

  3369 1029
  4193 3129