Igen færre selskaber med underskud

NyhedI alt har 64.600 danske selskaber underskud. I forhold til fjerde kvartal 2015 har 800 selskaber vendt et underskud til overskud eller et rundt nul.

AnalyseRegnskab

Andel af selskaber med underskud, alle brancher

Udvikling i underskud,
alle brancher og landbrug

32,1 procent af de danske selskaber har underskud. Dermed har cirka 64.600 selskaber har leveret røde tal i deres seneste regnskab, viser en gennemgang af foretaget af Experian og FSR – danske revisorer.

”At lidt under hvert tredje danske selskab har underskud lyder umiddelbart skidt, men faktisk dækker tallet over, at vi nu ligger på den laveste andel af selskaber med underskud siden 2008. Vi skal helt tilbage til årene før finanskrisen for at finde et første kvartal med en lavere andel selskaber med underskud,” siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen og fortsætter:

”Så på trods af det seneste halve års generelle meldinger om dårligere økonomisk udvikling og nedjusteringer til forventningerne, så har disse altså ikke sat sig i andelen af selskaber med underskud endnu.”

Bedring på tværs af næsten alle brancher
Samlet indgår cirka 200.000 selskaber fra alle brancher i analysen fra Experian og FSR – danske revisorer, og den positive udvikling fra 4. kvartal 2015 til første kvartal af 2016 går igen på tværs af næsten alle brancher.

Går man ét år tilbage til 1. kvartal 2015 er landbruget en af to brancher, som over det seneste år har oplevet en stigning i andelen af selskaber med underskud – fra 37,1 pct. i april 2015 til 39,1 pct. i april 2016.
På den korte bane har branchen dog vendt den udvikling. Andelen er selskaber med underskud i landbruget er faldet fra 40,1 pct. i 4.kvartal af 2015 til 39,1 pct. i 1. kvartal af 2016.

”Overnatning og restauration” er den branche, hvor flest selskaber har underskud (45,2 pct.), og ”fast ejendom” er den branche, hvor færrest selskaber har underskud (28,8 pct.).


Læs hele analysen

Om undersøgelsen

I Experians database udarbejdes et ”statusbillede” hver 3. måned. Her opgøres det, hvor stor en andel af de danske selskaber, der i seneste årsregnskab har underskud og/eller angrebet egenkapital.
Da hvert enkelt selskab aflægger ét årsregnskab om året, skyldes forskellene fra kvartal til kvartal de regnskaber, der er blevet registreret i den mellemliggende periode.