Revisorbranchens omsætning vokser

NyhedRevisorbranchen har haft medvind i 2015, hvor omsætningen er vokset til det højeste niveau nogensinde. Virksomhederne har fået mere tro på fremtiden og efterspørger flere af branchens ydelser, vurderer administrerende direktør Charlotte Jepsen.

AnalyseFSR - danske revisorer

Efter flere år med en stabil omsætning på omkring de 15 mia. kr. har væksten i revisorbranchen for alvor taget fart i 2015.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at omsætningen i branchen er steget med over 1,2 mia. kr. det seneste år. Fra 15,6 mia. kr. i 2014 til 16,8 mia. kr. i 2015. En stigning på næsten otte procent på bare ét år og den højeste omsætning i revisorbranchen nogen sinde.

Stigningen i omsætningen er et udtryk for, at virksomhederne har fået mere tro på fremtiden og derfor igen er begyndt at efterspørge revisorernes ydelser, vurderer Charlotte Jepsen, der er administrerende direktør i FSR – danske revisorer:

”Revisorerne har udbygget og styrket deres rådgiverkompetencer betydeligt. Mange revisionsfirmaer tilbyder i dag en bredere palette af ydelser, både inden for de klassiske opgaver som revision og regnskab, men også bredere inden for den virksomhedsøkonomiske rådgivning. Den satsning har givet øget efterspørgsel blandt kunderne. ”

Figur: Omsætningsudvikling, mia.kr. 

Sammenlignet med andre rådgiverbrancher har revisorerne klaret sig godt i 2015. Branchen har haft den højeste vækst sammenlignet med fx arkitekter & rådgivende ingeniører, advokater og virksomhedskonsulenter i 2015.

Arkitekter & rådgivende ingeniører har oplevet den næsthøjeste vækst i 2015 (5,4 pct.) mens advokatbranchen og branchen for virksomhedskonsulenter har haft mindre omsætningsfremgang sidste år. Alle øvrige rådgivningsbrancher har dog inden for de sidste fem år oplevet perioder med høj vækst. 

Tabel: Væksten i udvalgte rådgiverbrancherLæs hele analysen

 

Kontakt

 • Tom Vile Jensen

  Direktør

  3369 1051
  M: 4193 3151
 • Jakob Holm

  Chefkonsulent

  3369 1069
  4193 3169