29. august 2017

Nyheder og pressemeddelelser Nyheder

En krones-selskaber buldrer frem

Der bliver stiftet iværksætterselskaber som aldrig før. Det viser en helt ny analyse fra Experian, FSR – danske revisorer og Dansk Erhverv. Der er dog for få, som vokser sig store og stærke.


Billede af Anders Lau

Anders Lau Pressechef
nyn@sfe.qx 4193 9147



Siden de første iværksætterselskaber; IVS’erne, så dagens lys i 2014, er det kun gået én vej: Fremad.

 ”I 2016 blev der stiftet godt 12.000 IVS’ere. I årets første seks måneder så 6.871 IVS’ere dagens lys, så alt tyder altså på, at vi går endnu et rekord-år i møde. Indtil videre er det faktisk fire ud af ti nyetablerede selskaber, som er IVS’ere,” siger Frode Berg, der er Nordic Market President i analysevirksomheden Experian, der løbende opsamler al nyttig data på danske virksomheder.

Iværksætteriet skal styrkes
Hos erhvervsorganisationen Dansk Erhverv mener man, at der er god grund til at se nærmere på, hvordan vi fremover får flere stærke iværksættere i Danmark.

”Iværksætterselskaberne giver én barriere mindre i forhold til, at danskerne springer ud i iværksættereventyr. Lysten er tydeligt til stede. Desværre vokser alt for få sig store og udvikler sig til de innovative vækstlokomotiver, vi skal leve af i fremtiden. Og her mangler både kompetencer og adgang til finansiering. For at styrke dansk iværksætteri skal entreprenørskab være en langt større del af uddannelsessystemet, og vi skal beskatte kapital mindre, så vi animerer danskernes lyst til at investere i nye virksomheder,” siger Sigurd Schou Madsen, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Erhverv.

For få IVS’ere vokser sig store
Fra FSR – danske revisorer lyder det, at det er positivt, at interessen for iværksætteri er stigende.

”Iværksætterselskaberne er med til at skabe ny dynamik i dansk erhvervsliv. Vi ser dog gerne at langt flere af IVS’erne vokser sig større og omdannet til Anpartsselskaber, som var et af formålene med at etablere selskabsformen. Det er kun 3 pct. af alle IVS’ere, der er etableret siden 2014, der har formået at øge selskabskapitalen fra 1 kr. til 50.000 kr. som er startkapitalen for et Aps. Det er alt for lidt, og vidner om, at mange IVS’ere har svært ved at skabe en seriøs forretning,” siger Tom Vile Jensen, direktør i FSR – danske revisorer.

Tom Vile Jensen tilføjer, at der måske kan være et behov for, at der bliver givet en hjælpende hånd til de IVS’ere, der er levedygtige og har et vækstpotentiale. Omvendt mener han, at der bør gøres en indsats for at luge ud i de useriøse selskaber, så selskabsformen ikke får et dårligt ry.

Læs analysen her

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber