Erhvervslivets nye samfundsansvar til debat

NyhedDen digitale transformation og nye forretningsmodeller ændrer verden. Det stiller nye krav til virksomhedslederne, men hvor langt rækker erhvervselitens ansvar? Det satte FSR – danske revisorer og Berlingske fokus på ved debatarrangementet mandag den 15. maj 2017 sammen med Mads Nipper, CEO i Grundfos, Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i KPMG og Christian Hyldahl, adm. direktør i ATP. Du kan nu finde præsentationer og artikler fra debatten.

Virksomhedslederes traditionelle måde at drive forretning på vil møde voksende modstand fra befolkningen, ligesom den politiske elite møder voksende modstand. Derfor skal virksomheder til at operere med en helt ny socialt inkluderende og grøn økonomisk model.

Mads Nipper, CEO i Grundfos og Kommissær for den danske regering i FNs Business And Sustainable Development Commission gav sine bud på de nye krav til erhvervseliten. Hent Mads Nippers præsentation fra debatarrangementet eller læs interviewet af Mads Nipper i Berlingske, hvor han fortæller om en verden i krise og behovet for, at virksomheder begynder at opføre sig ordentligt:

Hent præsentation
Læs artiklen i Berlingske (kun for abonnenter)

Adm. direktør i KPMG, Thomas Hofman-Bang med fokus på prognoserne, der peger på, at maskiner vil overtage 35 procent af alle job inden for de næste 20 år. Og derefter langt flere. Er der grund til sortsyn? Og hvad kan revisor i rollen som trusted advisor gøre?

Hent præsentationen

ATP sætter store aftryk på det danske samfund givet de opgaver virksomheden løser for offentlige myndigheder og arbejdsmarkedets parter. ATPs nye topchef Christian Hyldahl vil have mere aktivt ejerskab i Danmark for at øge afkastet til investorerne i de børsnoterede selskaber. Det var budskabet ved debatarrangementet. Læs Berlingskes artikel fra dagen.

Læs artikel i Berlingske (kun for abonnenter)

 

Læs også ugens kommentar af CEO Charlotte Jepsen om revisorernes rolle i at sikre gennemsigtighed og tillid til de finansielle markeder

Kontakt

 • Pernille Risgaard

  Chefkonsulent (ekstern tilknytning)

  40 26 14 33
 • Tom Vile Jensen

  Direktør

  3369 1051
  M: 4193 3151