FSR: Brug revisorerne i ejerskiftet

NyhedTusindvis af virksomheder står over for at skulle skifte ejere i de kommende år. Hvis ejerskiftet skal blive en succes er det vigtigt, at ejerlederen indleder en dialog med sin rådgiver i god tid, mener FSR – danske revisorer

Ejerskifte

”Et godt ejerskifte er en kæmpegevinst for dansk erhvervsliv. Et godt ejerskifte betyder, at arbejdspladser og værdier lever videre. Netop derfor er det så vigtigt, at komme i gang med overvejelserne om, hvornår og hvordan virksomheden kan føres videre af nye kræfter”.

Det var hovedbudskabet fra Charlotte Jepsen, administrerende direktør i FSR – danske revisorer, da hun åbnede årets Ejerskiftekonference på Børsen i København. Konferencen er blevet til i et samarbejde mellem Axcelfuture, Dansk Erhverv og FSR – danske revisorer.  

Tusindevis af virksomheder står over for at skulle have nye ejere i de kommende år. Desværre er der ifølge Charlotte Jepsen en risiko for at nogle af disse ejerskifter ikke forløber helt gnidningsfrit. Det skyldes blandt andet, at det for mange virksomhedsejere er en vanskelig beslutning at skulle overgive sin virksomhed til nye ejere, og at ejerskiftet planlægges for sent. Netop derfor er det vigtigt at få ordentlig rådgivning og planlægge i ordentlig tid, mener direktøren:

"I mange tilfælde har ejerlederen en dygtig revisor tilknyttet, som også kan rådgive om de mange muligheder og faldgruber ved ejerskifter. Det afgørende er, at ejerlederen selv hejser flaget og indleder dialogen med sin rådgiver i god tid. Undersøgelser viser, at virksomhederne kan udvikle sig i en langt mere positiv retning, hvis de får de rigtige skub. Det ser vi allerede masser af eksempler på i vores dagligdag", siger Charlotte Jepsen.

Læs mere om ejerskifte og nyheder på området her:

Læs Axcelfutures rapport om ejerskifte her:

 

Kontakt

 • Charlotte Jepsen

  Administrerende direktør

  3369 1098
  4193 3198
 • Sara Sayk

  SMV-chef, registreret revisor, cand.merc.aud.

  3369 1029
  4193 3129
 • Tom Vile Jensen

  Direktør

  3369 1051
  M: 4193 3151
 • Anders Lau

  Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

  3369 1047
  4193 3147