Investorfradrag vil hjælpe flere iværksættere til at vokse sig store

NyhedMere end 30 nye vækstinitiativer skal styrke grundlaget for fremtidig vækst i Danmark. FSR – danske revisorer hilser regeringens nye erhvervs- og iværksætterpakke velkommen

SMV

Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har indgået aftale om en erhvervs- og iværksætterpakke. Aftaleparterne afsætter sammenlagt 14,7 mia. kroner frem til 2025 til at styrke dansk erhvervsliv og skabe en stærk iværksætterkultur. Blandt de mere end 30 nye initiativer er blandt andet et investorfradrag for personer, der investerer i små og mellemstore virksomheder og en ambitiøs strategi for Danmarks digitale vækst. 

Charlotte Jepsen, administrerende direktør i FSR – danske revisorer glæder sig over, at det nu bliver lettere at skaffe risikovillig kapital til små og mellemstore unoterede virksomheder:

”Det er velkendt, at mange mindre virksomheder har problemer med at skaffe finansiering nok. Det nye investorfradrag gør det mere attraktivt at investere i de mindre iværksætterselskaber. Det er meget positivt og kan hjælpe flere iværksættere til at komme ind i et stabilt vækstforløb og vokse sig store”, siger Charlotte Jepsen.   

FSR: Revisorerne vil rådgive om muligheder ved ny teknologi
Også digitaliseringen har fået en central plads i den nye erhvervspakke. Regeringen lancerer således i starten af 2018 en ny strategi for Danmarks digitale vækst. Der afsættes 75 mio. kr. i 2018 og 125 mio. kroner hvert år frem til 2025 til at udmønte de forskellige initiativer i strategien:

Ifølge Charlotte Jepsen vil revisorerne påtage sig en aktiv rolle i digitaliseringen af danske erhvervsliv:

”Ny teknologi og digitalisering af data og transaktioner åbner nye forretningsmuligheder for danske virksomheder. Det forudsætter imidlertid, at virksomhederne er digitaliseringsparate. I revisorbranchen er vi opsat på at spille en afgørende rolle som rådgivere for dansk erhvervsliv og klæde virksomhederne på til at drage fordel af ny teknologi og undgå faldgruberne i cyberspace. Udgangspunktet er stærkt. Den danske revisorbranche er den mest digitaliserede i Norden”, siger Charlotte Jepsen.      

Læs mere om den nye erhvervs- og iværksætterpakke

Kontakt

 • Charlotte Jepsen

  Administrerende direktør

  3369 1098
  4193 3198
 • Tom Vile Jensen

  Direktør

  3369 1051
  M: 4193 3151
 • Anders Lau

  Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

  3369 1047
  4193 3147