Revisorer ser positivt på udviklingen i de danske virksomheder

Nyhed8 af 10 revisorer vurderer, at virksomhedernes økonomiske fremgang vil fortsætte de næste 6 måneder frem. Det viser det helt nye FSR Business Indikator, hvor revisorerne tager et skudsmål af de danske virksomhedernes omsætning, investeringer, lån mv.

FSR - danske revisorerAnalyse

Det er først og fremmest positive signaler, der sendes i FSR Business Indikator, som hvert halve år måler økonomiens udvikling med udgangspunkt i revisorernes oplevelse af virksomhedernes økonomi. Revisorerne ser lyst på virksomhedernes udvikling.

”Det er da usædvanligt, at så stor del af revisorerne siger, at det ser godt ud i økonomien. Det er meget stærkt, så der er ikke rigtig noget, der tyder på, at der er en opbremsning i gang,” siger erhvervspolitisk direktør i FSR - danske revisorer Tom Vile Jensen.

Det bakkes op af friske nøgletal, der viser, at virksomhedernes omsætning i første halvår 2017 er steget med over fem procent i forhold til i 2016.

Yderligere vurderer 1 af 3 revisorer (33 procent), at virksomhederne investerer mere og dermed forventer en positiv udvikling til investeringerne.

”Flanken for de danske virksomheder har over en årrække været for få investeringer. Især hos de mindre virksomheder. Det ville være godt, hvis vi kunne få investeret mere i ny IT og nye maskiner, for det er her der kan opnås nogle konkurrencefordele”, siger Tom Vile Jensen.  

Indikatoren og flere tal om dansk erhvervsliv findes her:

www.fsr.dk/Erhvervstillid

Kontakt

 • Tom Vile Jensen

  Direktør

  3369 1051
  M: 4193 3151
 • Anders Lau

  Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

  3369 1047
  4193 3147