Årets revisortalenter kommer fra Aalborg

PressemeddelelseFSR – danske revisorer og Danica Pension har i 27 år hyldet de revisorstuderende, der har skrevet Danmarks bedste og mest idérige samt nytænkende kandidatafhandlinger inden for emnerne revision og ekstern regnskabsvæsen. Makkerparret Mikkel P. Andersen fra KPMG og Niklas R. Filipsen fra EY vandt årets førstepris med deres analyse af samfundsudviklingens påvirkning af revisionsgrundlaget i forhold til et udenlandsk Shared Service Center.

ArrangementerUddannelseRegnskab

Et fyldt festsal i Odd Fellow Palæet i København dannede fredag eftermiddag den 6. oktober rammen om uddelingen af Danica Prisen 2017, hvor seks nominerede cand.merc.aud.-specialer på behørig vis blev fejret. Alle seks specialer blev præsenteret, og dommerkomiteens vurderinger af kandidatafhandlingerne vidnede om, at også i år ligger det faglige niveau meget højt. Det er 27. gang, at FSR – danske revisorer sammen med forsikringsselskabet Danica uddeler prisen.

Makkerparret Mikkel P. Andersen, KPMG og Niklas R. Filipsen, EY løb med førsteprisen og de 30.000 kroner. De har skrevet en kandidatafhandling med følgende problemformulering: ”Er revisors grundlag for at udføre en revision af et dansk årsregnskab tilstrækkeligt og hensigtsmæssigt i tilfælde, hvor et udenlandsk Shared Service Center er involveret? I motivationen for, hvorfor netop denne afhandling fra Aalborg Universitet vandt førsteprisen, påpegede formand for dommerkomiteen, professor Claus Holm, at de to studerende udviste en høj grad af selvstændighed og kritisk tilgang til en aktuel og kompleks problemstilling.

Mikkel P. Andersen var fløjet fra Berlin til København for at deltage i overrækkelsen. Uden at kende det endelige resultat kom det som en stor overraskelse, at han sammen med sin medforfatter Niklas R. Filipsen kunne tage imod den store hæder.

”Vi har kendt hinanden lige siden 1.G og har fulgtes tæt i mange år derefter. Derfor er det helt fantastisk, at vi nu kan dele denne hæder. Niklas er nu udstationeret i San Fransisco, og han har desværre ikke kunne deltage i overrækkelsen, men jeg er sikker på, at vi har meget at tale om, næste gang vi mødes”, fortæller en stolt Mikkel P. Andersen.

Anden og tredje pladsen gik til kandidater fra Syddansk Universitet og Aarhus Universitet. Jeanet Juul Jensen og Steen Gammelgaard Hansen, begge fra PWC, løb med aftenens andenplads og fik tilmed en pengepræmie på 20.000 kroner for deres speciale. Titlen på specialet var ’Allokering af væsentlighed ved koncern revision’.

Tredjepladsen og de 10.000 kroner gik til Bünyamin Ulusoy, PWC og Martin Nielsen, KPMG med afhandlingen ”Empirisk analyse af IFRS9’s påvirkning på Sparekassen Kronjyllands overholdelse af kapitalkrav”.

Læs mere om de nominerede afhandlinger ved Danica Prisen 2017

Om Danica Prisen
Danica Prisen blev stiftet i 1991 med Danica Pension som sponsor. Uddelingen af Danica Prisen sker i samarbejde med FSR – danske revisorer, og prisen uddeles hvert efterår til de bedste kandidatafhandlinger på cand.merc.aud.-studiet inden for hovedområderne revision og eksternt regnskabsvæsen. Der er i bedømmelsen af afhandlingerne blevet lagt vægt på, om afhandlingen indeholder nytænkning, dokumenterer nye tiltag og forslag til arbejdsmetoder samt rapporteringsformer. Afhandlingen kan også indeholde holdninger til såvel nye som gamle normer, standarder og regelsæt inden for det/de beskrevne hovedområder.

 

 

Kontakt

  • Jan Wie

    Kommunikationschef - interne medier og medlemmer

    3369 1028
    4193 3128