Blank påtegning, anmærkninger eller fravalg af revisor?

NyhedNyt redskab giver hurtigt overblik over, hvilken sikkerhed der er for oplysningerne i et regnskab, og om revisor har givet anmærkninger.

Digitale regnskaberRegnskabRevision

Har et selskab en erklæring fra revisor, eller er revisor fravalgt? Med det ny onlineværktøj "FSR - virksomhedsindblik" vil FSR - danske revisorer øge synligheden omkring selskabernes valg af erklæring og dermed sikkerheden for informationerne i årsregnskaberne.

"Hovedformålet med årsregnskaberne fra de danske selskaber er at skabe gennemsigtighed omkring virksomhedernes økonomi. Der er dog stor forskel på sikkerheden for de informationer, man kan læse i årsregnskaberne, da det ikke er alle selskaber, som vælger at få deres regnskab gennemgået af en revisor,” siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer Tom Vile Jensen og tilføjer:

”I et regnskab helt uden en revisorerklæring kan der i princippet stå hvad som helst. Og det er da en klar risiko for regnskabsbrugerne og offentligheden, som de måske ikke altid er opmærksomme på. Det sætter vi fokus på med det nye værktøj, som blandt andet fremhæver, om selskaberne har en erklæring på deres regnskab."

Blank påtegning eller anmærkninger?
Revisors erklæringer giver forskellig grad af sikkerhed for oplysningerne i årsregnskabet. FSR - danske revisorers værktøj viser, hvilken erklæring et regnskab har - eller om et regnskab er uden erklæring fra revisor.

"For de selskaber, som har en erklæring, fremhæver værktøjet samtidig, hvis revisor har givet anmærkninger om for eksempel going concern, overtrædelse af skattelovgivningen og så videre. Værktøjet kan altså også bruges til at få et hurtigt overblik over, om revisor har givet en blank påtegning, eller om der er anmærkninger," siger Tom Vile Jensen.

Udover at fremhæve oplysninger om valg af erklæring og eventuelle anmærkninger, viser værktøjet en række basisoplysninger om selskaberne eksempelvis om seneste regnskab er afleveret mere end én måned for sent, mens sidste del af værktøjet giver et kort overblik over udvalgte nøgletal.

Du kan prøve værktøjet her:

FSR – virksomhedsindblik er lanceret i første beta-version. Vi vil løbende opdatere og forbedre værktøjet – både grafisk og indholdsmæssigt.
Hvis du finder fejl eller har forslag til forbedringer, hører vi gerne fra dig. Skriv til Jakob Holm, jho@fsr.dk

Kontakt

 • Tom Vile Jensen

  Direktør

  3369 1051
  M: 4193 3151
 • Jakob Holm

  Chefkonsulent

  3369 1069
  4193 3169

Virksomhedsindblik

FSR - indblik: Hvad skriver revisor i rgnskabet og hvilken sikkerhed er der for regnskabsoplysningerne

Slå danske selskaber op og få svar på, hvilken sikkerhed der er for oplysningerne i et regnskab og se om revisor her givet anmærkninger i seneste regnskab.

Redskabet giver også et overblik over, hvordan et selskabet klarer sig i forhold til andre selskaber.

Prøv det her:
Virksomhedsindblik