SMV:Digital - En hjælpende hånd til digitalisering

NyhedNy digital pakke til de mindre virksomheder under navnet SMV:Digital skal hjælpe virksomhederne med rådgivning om digitalisering og afklaring af muligheder og løsninger. Revisorerne kan bruge initiativet til at hjælpe deres egne kunder i gang med digitaliseringen.

DigitaliseringSMV

Regeringen lancerede i januar sin ’Strategi for Danmarks digitale vækst’. Et af initiativerne i strategien er en pakke under navnet SMV:Digital, målrettet digitaliseringen af de små og mellemstore virksomheder, der både er markant mindre digitale og investerer mindre i digitalisering end de store virksomheder.

”Revisor er ofte den nærmeste rådgiver for SMV’erne, så det at der er kommet én indgang til en række tilbud, der kan understøtte virksomhedernes digitalisering, er et rigtig godt tilbud. Det hjælper revisorerne til at hjælpe deres kunder det rigtige sted hen, hvis de gerne vil i gang med at digitalisere deres forretning”, siger Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør i FSR – danske revisorer.

En række konkrete tilbud til virksomhederne
Konkret kan virksomhederne få adgang til hjælp inden for digital omstilling og e-handel.

Inden for digital omstilling er der følgende tilbud i SMV:Digital:

  • Rådgivning om virksomhedens digitale muligheder og implementering af nye digitale løsninger
  • Efteruddannelse af virksomhedsledere – digital ledelseskultur
  • Deltagelse i designsprints om digital innovation

Inden for e-handel er der følgende tilbud i SMV:Digital:

  • Rådgivning med henblik på afklaring og udvikling af virksomhedens e-handelskapacitet
  • Rådgivning om e-eksport og adgang til udenlandske e-handelsplatforme

”Den første og måske også den største barriere for digitalisering i SMV’erne er at finde den rigtige indgang. Med mange tilbud, der kan være svære at gennemskue uden en tech-baggrund, får man ikke taget de første skridt af frygt for at vælge forkert. Hvis SMV:Digital kan fungere som en hjælpende hånd, der kan tolke de forskellige løsningsmuligheder, vil det være en god indgang til digitaliseringen”, siger Tom Vile Jensen.

Vil du vide mere?

Læs mere om SMV:Digital 

Læs mere om regeringens Strategi for Danmarks digitale vækst 

Læs mere om designsprint om digital innovation